19. september, kl. 17.00 – «Sus av villmark» med Arne Nævra og Eirin Edvardsen

 

fjordinordfoto

19. september har du mulighet til å ta del i Arne Nævras mange natur- og dyreopplevelser gjennom
film og bilder på stort lerret, og høre han fortelle om sine høydepunkt etter flere tiår bak kameraet, hovedsakelig om sterke nærmøter med ville dyr. Arne Nævra er en av Norges mest profilerte naturfotografer og filmprodusenter og kjent bl.a. fra «Ut i naturen» og «Norske naturperler» på NRK. Han er også en av de få i Norden som har vært engasjert av BBC for deres prestisjefylte naturserier.

Etter pausen blir det en en ekstra bolk med foredrag om stillbilde-fotografering, der Arne Nævra forteller om jakten på det gode motivet, det gode lyset og den gode komposisjonen. Om det å tenke i stillbildets språk. Om å være på rett sted til rett tid. Om kunsten å ta bort elementer og reindyrke hovedmotivet.

AN2 mellomstor

«Bjørnens kraft»
På programmet er også «Bjørnens kraft», en forestilling med utgangspunkt i vår nordnorske historie og kulturarv, som gir et godt bilde av hvordan folk før oss har forholdt seg til naturen. Du får høre om mytiske forestillinger om bjørn, lokal tradisjon om bjørnejakt (bl.a. Jo i Makkvatn) og sagn om bjørn fra Sørfold og omegn. Framføring er ved Eirin Edvardsen. Fortellingene blir supplert av bilder underveis. Eirin jobber som profesjonell forteller i tillegg til jobben som fortellerkonservator ved Nordlandsmuseet. Hun har lang fartstid som forteller og en genuin interesse for eventyr, fortellinger, myter og folklore. Manus/bilder: Sissel Horndal.

Sissel Horndal's photo.

 «Sus av villmark» –  facebook

Matservering
I pausen blir det servering av mat og drikke.
Varmrett: Med assistanse fra Kobbskarhytta vil vi servere hjemmelaget fiskesuppe, med laks og kveite. Tilbehør: Focacchia med lokale smaker/loff/rundstykker.
I tillegg blir det kaffe og hjembakst med det vi får tak i av høstens frukt og bær.

Inngang: kr. 200,-  –  Mat: Ved forhåndsbestilling: kr. 100,-
(Lønner seg å forhåndsbestille måltid, kjøp av mat på stedet koster kr. 150,-)

Billetter:
Antall plasser: 100 stk.
Det er lagt ut lister for påmelding på Nærbutikken i Mørsvikbotn.
Forhåndssalg på servicekontoret, Rådhuset  (over disk, betal med kort)
Du kan også kjøpe billett på nett: e-billett
Begrenset antall billetter igjen! Løp og kjøp.

Tid og sted: 19. september kl. 17.00, Mørsvik skole

 Overnatting
 Trenger du overnatting i forbindelse med arrangementet «Sus av villmark»? Ta kontakt med Kobbelv vertshus eller Mørsvikbotn camping (75 69 51 18). Om du vil kombinere dagen med en helg i friluft fins det også en del hytter i området som kan leies av jeger- og fiskeforeningene, blant annet i Gjerdalen.

Arrangør: Fotoklubben Fjord i nord foto

Les mer om Fjord i nord foto her

Arrangementet er støttet av Sørfold kommune i forbindelse med Friluftslivets år.