CAVE – høstens actionthriller

Benjamin Helstad, Heidi Toini og Mads Sjøgård i Cave

 

Sørfold er ikke bare tuneller. Det er også grotter. Noe du kan få et lite glimt av i høstens store actionthriller CAVE, der flere av grottescenene er spilt inn i akkurat Sørfold. Filmen hadde Norgespremiere i september og har fått skryt for å være godt filmet og dyktig spilt. Regissør (og manusforfatter) Henrik Martin Dahlsbakken har også høstet gode ord. «Dette er en thriller som viser at Dahlsbakken har god sjangerforståelse og evne til å lage mye film med begrensede midler.» skriver Filmpolitiet.

CAVE handler om tre norske eks-soldater – Charlotte, Adrian og Viktor – som har satt seg som mål å være de første menneskene som kommer seg gjennom et uutforsket grottesystem, uvitende om marerittet som venter dem nede i det trange dypet.

Blant hovedrollene møter vi Heidi Toini (Staying Alive, Sensommer, Nobel), Mads Sjøgård Pettersen fra Sørfold (Upperdog, Nord, Villmark 2) og Benjamin Helstad (Kongen av Bastøy, Engelen, Kampen om tungtvannet).

Absolutt en film å få med seg! De som allerede har sett den får trøste seg med at Cave 2 er under planlegging og ment å komme på kino i 2017.

Benjamin Helstad, Mads Sjøgård og Heidi Toini i Cave

 

Utendørsscener er innspilt i flere naturskjønne omgivelser, blant annet Trollstigen, Jotunheimen og Salten. Noen undervannsscener er innspilt i Mexico. Flere av grottescenene er spilt inn i Sørfold, kommunen har også støttet filminnspillingen med 10.000 kroner.

Les mer om filmen på kommunens nettsider.

www.filmweb.no

Filmpolitiet: CAVE – Ganske spennende og klaustrofobisk thriller.

 

 • Norgespremiere: 02.09.2016
 • Originaltittel: Cave
 • Genre: Action / Spenning / Thriller
 • Nasjonalitet: Norge
 • Språk: norsk
 • Musikk: Johannes Ringen
 • Produksjonsselskap: Filmbros
 • Distribusjon: Another World Entertainment
 • Produksjonsår: 2016
 • Lengde: 1 t. 20 min.
 • Aldersgrense: 15 år
 • Begrunnelse: Partier med angstskapende stemning og enkelte drapsskildringer gjør at denne filmen får 15- årsgrense.