Guidet tur til Aspfjordgrotta?

30. okotber arrangerer Turistforeningen grottetur til Aspfjordgrotta i Sørfold. Turen passer for fjellsportinteresserte og har middels vanskegrad.

Aspfjordgrotta ble kartlagt av Kendal Caving Club i 1969. Grotta er ikke blant de største eller lengste, men regnes som en innholdsrik, sportslig og variert. Du bør være litt eventyrlysten og like utfordringer. Grotta passer for små, sporty grupper og er en av våre favoritter i Nordland. To rappeller, nydelig marmor og noen labyrinter er blant høydepunktene.

Nødvendig utstyr er kjeledress/ klær som tåler røff behandling, gode støvler, hjelm og hodelykt (de to sistnevnte kan leies av BOBTOG). Om du vil leie utstyr, gi beskjed ved påmelding. Les mer her.

Maks 8 deltakere.

Påmelding på www.bot.no. innen 26. oktober.

Turledere: Anders Westlund 900 95 806 og Petter Pettersen 990 38 066.


Det er også mulig å besøke Aspfjordgrotta med Nordland Turselskap, som arrangerer og legger til rette blant annet grotteturer for mindre grupper, hele året. Gjerne i vinterhalvåret. Les mer om dette her.